A Microsoft IT Academy Program több akadémiai intézménnyel dolgozik együtt, hogy magas szintű, a Microsoft technológiákon alapuló programot ajánljon a diákoknak. A Program lehetőséget nyújt, hogy az IT Akadémiákon keresztül a diákok hozzáférhessenek az alábbiakhoz:

Diákok és az IT Academy Program:

Biztosítja számukra az alábbi előnyöket, amik csak azon intézmény diákjai számára érhetők el, akik hivatalos Microsoft IT Academy minősítéssel rendelkező iskola tanulói. Érdemes megemlíteni, hogy néhány, a Programon belül használható szolgáltatás csak angolul érhető el, a magyar nyelv egyenlőre nem támogatott.

Microsoft E-Learning rendszer:

A szolgáltatás segítségével mind az oktatók, mind pedig a diákok hozzáférhetnek több száz modern technológiai tananyaghoz, melyek széleskörű támogatást nyújtanak a Microsoft vizsgák sikeres letételéhez. A tananyagok listája mindig bővül a legújabb technológiákon alapuló ismeretekkel. A listában megtalálhatók pl. a Windows Vista, a Windows XP, a Windows Server 2008, a Visual Studio 2008, stb. szoftverek működésével kapcsolatos anyagok is. Minden tananyag multimédiás, interaktív flash alapú, és bizonyos feladatok megoldásához virtuális gépek is rendelkezésre állnak, így a tanulás nagyon hatékonnyá válik.

MSDN AA (Developer and Designer):

A szolgáltatás segítségével ingyen használhatják az oktatók és a diákok a tanuláshoz szükséges valamennyi Microsoft szoftvert (Office-t nem), akár otthon is.

Kedvezményes Microsoft tanúsítványok:

Az IT Academy Programon belül kedvezményesen tudnak termékspecialista (MCP) vizsgát tenni a diákok, így az eredeti ár töredékéért megszerezhetik a világon mindenhol elismert Microsoft tanúsítványukat.

Microsoft E-Learning rendszer

A Microsoft az IT Academy Program segítségével hozzáférést biztosít tagintézményein keresztül a diákok számára tudásbázisához, melyet több díjjal is jutalmaztak a világon, ezzel ismerve el hatékonyságát. A 2008-2009-es tanévben rendelkezésre álló tananyagok száma mára meghaladta a 260 darabot. Mindegyik tananyag multimédia alapú, hogy a diákok könnyebben és hatékonyabban tudják elsajátítani az ismeretanyagot. Mindegyik tananyag flash alapú, interaktív feladatokkal teletűzdelt és a modulok végén online virtuális laborhozzáférést is biztosít. Így egy-egy modul végén a diákok számot adhatnak az addig megszerzett tudásukból egy online laborgyakorlaton keresztül.

Az E-Learning rendszer tartalma a Microsoft IT Academy Program Advanced szintjén:

 

Bővebb információ a Microsoft E-Learning szolgáltatással és a benne foglalt tananyagokkal kapcsolatban az alábbi linken érhető el: http://www.microsoftelearning.com